petek, 26. marec 2010

"I Just Wanna Give Thanks"

V torek je bil na programu ogled glavne obravnave v impresivni stavbi zveznega kazenskega sodišča v New Yorku. Ker fotografiranje ni bilo dovoljeno, bo poročanje bolj opisno.
Šlo je za zaključno fazo precej odmevnega primera, kjer so bile štiri osebe obtožene v 24 točkah, med drugim umora, ropa in preprodaje mamil. Obdolžencem so odvzeli prostost, ko so se po Bronxu peljali v črnem Cadillacu Escalade, založeni s štirimi kosi orožja in 40.000 dolarjev gotovine.

MHA_6773
MHA_6784

Zanimiva je bila izvedba enega izmed dokazov, ki naj bi sodnico prepričal v stabilno finančno stanje enega obtoženca. Trdil je, da kot uspešen glasbenik nima potrebe po nezakonitih poslih. O uspešnosti sodite sami.
(Naknadno dopolnilo): Sodišče je vse 4 obtožene 5. aprila spoznalo za krive. Vsi bodo do konca življenja za zapahi. Sodba.

Večerjali smo v Soup Kitchen International, ki so znani po najboljši juhi v ZDA in najbolj strogih pravilih obnašanja. Mmm, crab bisque...

Zvečer smo si v Madison Square Gardnu ogledali košarkarsko tekmo NBA med domačimi Knicksi in gostujočimi Denver Nuggets. Naše navijanje za domačine se je obrestovalo, saj so se gostje na zahod vrnili sklonjenih glav.
DSC06081

Ni komentarjev:

Objavite komentar